Acupunctuur Amersfoort, acupuncturist Feng
Verantwoording en copyright

Pijnbestrijding
Waarom acupunctuur pijn kan bestrijden
Acupunctuur en pijnbestrijding
Pijnbestrijding met acupunctuur
Behandelindicaties pijn

Home


       Chinatura Medica        Triangelstraat 66                3822 DJ  Amersfoort

 

Tel.: 033 - 4564693         info@chinatura-medica.com           K.v.K. nr.    52945723

©2011

info@chinatura-medica.com

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) theorie stelt dat:

Als meridianen goed doorstromen, dan zullen meridianen geen pijn doen, als ze niet (goed) doorstromen zullen meridianen pijn doen; of als meridianen voldoende zijn gevoed, zullen meridianen geen pijn doen, als ze niet of onvoldoende worden gevoed zullen meridianen pijn doen”.   

Meridianen zijn onzichtbare tunnels waar qi en bloed door stromen en naar het hele lichaam worden gebracht om het hele lichaam te voeden. Het  lichaam is een organisch geheel gevormd door deze kriskras meridianen. Meridianen lopen door het hele lichaam, verbinden interne organen en externe organen en behouden de normaal fysiologische functie van het lichaam, zodat het lichaamssysteem normaal kan functioneren.

Door verscheidene oorzaken zoals koude, trekken de spieren samen, het resulteert er in dat de meridiaan geblokkeerd is. Als meridiaan geblokkeerd is, kan het plaatselijke stagnatie van qi en stase van bloed optreden. Belangrijkste klinische verschijnselen zijn pijn, zwelling, ontsteking, enz. "pijn, die komt door een geblokkeerde meridiaan". Daarnaast kan het ook leiden tot bloed dat traag loopt en een slechte bloedcirculatie, zodat weefsel, spieren, botten en organen voeding verliezen en kan leiden tot gevoelloosheid, zwakte en pijn van ledematen en of van het hele lichaam en mogelijk ook de functie van de overeenkomstige organen uit balans raken.

Door verscheidene oorzaken van ziekten, kan het resulteren in gebrek aan voldoende qi en bloed in het lichaam, wordt de meridiaan onvoldoende gevoed en kan ook plaatselijk stase van bloed optreden door onvoldoende qi om bloed te bevorderen. Belangrijkste klinische verschijnselen zijn meridiaan leeg, plat, pijn, deukjes, ontsteking, enz. "pijn, die komt door een onvoldoende gevoede meridiaan". Het kan er ook in resulteren dat de functie van een of meerdere meridianen defect raakt/raken, zodat het hele lichaamssysteem niet meer goed functioneert of defect raakt, want meridianen lopen door het hele lichaam, verbinden interne organen en externe organen, behouden de normale fysiologische functie van het lichaam.

Doordat meridianen respectievelijk zijn aangesloten aan 6 massieve en 6 holle organen, heeft pijn van organen ook de betekenis van geblokkeerde meridianen. 

Nevenstaande beelden tonen duidelijk aan dat een geblokkeerde meridiaan en/of onvoldoende gevoede meridiaan defect is en pijn kan doen.

 

Oorzaken van pijn

Doorstromende meridiaan

Geblokkeerde meridiaan

Meridiaan voldoende

 gevoed

Meridiaan onvoldoende gevoed

Oorzaken van pijn

Pijnstillende werking van acupunctuur

Waarom acupunctuur pijn kan bestrijden?

Machteloos tegen pijn?

Pijnbestrijding met medicijnen

Pijn behandelindicaties

Chinatura

Medica

Alle klachten ontstaan door lichaam uit balans

Chinatura Medica brengt uw lichaam in balans

                                       Behandeling . Verzorging . Preventie

Preventie boven behandeling

Verzorging betekent lang leven

中华自然医药堂