Acupunctuur Amersfoort, acupuncturist Feng
Verantwoording en copyright

Acupunctuur waarom eerst ziektepreventie
Wijze arts - latente ziekte

Waarom verzorging eerst?

Een fundamenteel verschil tussen Chinese en Westerse geneeskunde

ligt in het begrip van ziekte

Om specifiek uit te leggen waarom Chinese geneeskunde ziekten kan behandelen, moet men eerst begrijpen hoe Chinese geneeskunde artsen en Westerse geneeskunde artsen ziekten begrijpen. Volgens de Westerse geneeskunde is men niet ziek zolang er geen pathologische veranderingen zijn. Een eenvoudig voorbeeld: u voelt zich over het hele lichaam niet prettig, hebt hoofdpijn, geen eetlust, geen energie, last van slapeloosheid. Na bloedonderzoek zal de Westerse arts u vertellen dat u niet ziek bent, omdat er niets bij de indicatoren in het bloed pathologisch veranderd is. De Chinese geneeskunde arts zal u vertellen dat de interne balans in uw lichaam verstoord is, u in een toestand van ongezondheid bent en u moet worden behandeld, dat is mogelijk met acupunctuur en/of kruiden. Als de klachten door blijven ontwikkelen, kan er sprake zijn van pathologische verandering in indicatoren, maar dan is er al belangrijke tijd voor behandeling verloren gegaan.

Er is een Chinees gezegde: tijdige verzorging kan voorkomen dat het huis instort. Een ander Chinees gezegde: een grote overstroming komt door een klein gaatje in de dam. Dus verzorging en preventie zijn vaak meer belangrijk dan alleen klachten behandelen.

Chinese geneeskunde is niet alleen de geneeskunde om ziekten te behandelen, maar ook om mensen hun gezondheid te laten behouden en hen zo goed van het leven kunnen laten genieten. Dit is het fundamentele verschil tussen Chinese en Westerse geneeskunde.


 

Home


      Chinatura Medica         Triangelstraat 66           3822 DJ  Amersfoort

 

Tel.: 033 - 4564693         info@chinatura-medica.com           K.v.K. nr.    52945723

©2011

info@chinatura-medica.com

Waarom verzorging eerst?

Waarom preventie eerst?

Wijze arts behandelt latente ziekte

Chinatura

中华自然医药堂

Medica

Alle klachten ontstaan door lichaam uit balans

Chinatura Medica brengt uw lichaam in balans

                                       Behandeling . Verzorging . Preventie

Preventie boven behandeling

Verzorging betekent lang leven