Acupunctuur Amersfoort, acupuncturist Feng

Page 3
Page 3
Page 3
Page 3
Page 3
Page 3
Page 3
Page 3
Page 3
Verantwoording en copyright

Wat is het beste seizoen en de beste tijd voor behandeling met acupunctuur?

“Behandel winterklachten in de zomer" is een kenmerk van traditionele Chinese geneeskunde therapieën. Winterklachten zijn klachten die veroorzaakt worden door koude en vocht en patiënten hebben veel pijn en last in de winter, zoals astma, nekpijn, schouderpijn, rugpijn, fybromyalgie, reuma, obesitas, depressie, chronische diarree, lage weerstand en koude intolerantie. Patiënten met winterklachten zijn vaak yang zwak. Volgens het principe van de traditionele Chinese geneeskunde:  “Yang moet worden verzorgd in de zomer”, dat komt door dat in de zomer yang sterk is en het yang van het menselijk lichaam zijn hoogtepunt heeft bereikt. In de zomer is de huid heel erg open, als op dit moment bepaalde acupunten thermisch worden gestimuleerd met moxibustion en warme kruiden zal  de warmte gemakkelijk door de huid naar de acupunten en meridianen dringen direct tot aan de plek van de ziekte. Verder, als winterklachten worden behandeld in de warme tijd of het warme seizoen, dan zal de patiënt veel minder last hebben in de winter. Dus warm weer is vaak een gouden tijd om winterklachten te behandelen, maar daarmee is niet gezegd dat de winter hiervoor geen behandeltijd is.

Andersom is het beste behandelseizoen voor zomerklachten in de winter. Zomerklachten zijn klachten die veroorzaakt worden door hitte en droogte en patiënten hebben veel last in de zomer, zoals bij klachten van benauwdheid, vaak een droge keel, ADHD en warmte intolerantie, etc.  Patiënten met zomerklachten zijn vaak yin zwak. Volgens het principe van de traditionele Chinese geneeskunde:  “Yin moet worden verzorgd in de winter”. Als zomerklachten worden behandeld in de wintertijd, dan zal de patiënt veel minder last hebben in de zomer. Dus koud weer is vaak een gouden tijd om zomerklachten te behandelen, maar daarmee is niet gezegd dat de zomer hiervoor geen behandeltijd is.


Daarnaast is het beste behandelseizoen voor veel chronische klachten op het moment van acute exacerbatie van de klachten, zoals astma, maagzweer, duodenale zweer en gastritis, etc. en voor hooikoorts is het beste behandelseizoen in de lente. 

Voor slapeloosheid is de beste behandeltijd in de middag of 's avonds; voor klachten van onvruchtbaarheid bij vrouwen is de beste behandeltijd een paar dagen voor en een paar dagen na de ovulatie; etc.

Maar over het algemeen kunnen bijna alle klachten in elke periode en op elk tijdstip worden behandeld.

 

Home

 

Tel.: 033 - 4564693         info@chinatura-medica.com           K.v.K. nr.    52945723

info@chinatura-medica.com

Klachten en oorzaken?

Waarom eerst ziektepreventie?

Beste behandelseizoen/tijd?

Tekenen van beroerte?

Uitstraling duidt welke klachten?

Kan TCG samen met WG?

Kan TCG klachten behandelen?

Doet acupunctuur pijn?

Gevolgen lang medicijngebruik?

Kan leeftijd worden verlengd?

Alle klachten ontstaan door lichaam uit balans

Chinatura Medica brengt uw lichaam in balans


               Chinatura Medica          Triangelstraat 66                 3822 DJ  Amersfoort

Chinatura

中华自然医药堂

Medica

. Behandeling . Verzorging . Preventie

Preventie boven behandeling

Verzorging betekent lang leven

©2011